Persbericht   

GIANT BETREEDT ZAKELIJKE MARKT VOOR DEEL E-BIKES

AMSTERDAM, 8 mei 2019 – In een serieuze poging meer mensen voor woon-werkverkeer en zakelijk vervoer uit de auto en op de E-bike en fiets te krijgen, hebben verschillende spelers de krachten gebundeld. ConnectBike, zoals de alliantie heet, verwacht in 2021 een belangrijk aandeel op de markt voor zakelijke E-bikes in Nederland en België te hebben en tegelijkertijd een substantiële bijdrage te leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit, vergroening en leefbaarheid van steden en de vitaliteit van medewerkers.

ConnectBike is een initiatief van E-bike2work, een social venture die zich inzet om de luchtkwaliteit en duurzame mobiliteit in- en rondom steden te verbeteren. Om een vuist te kunnen maken heeft E-bike2work een coalitie van innovatieve scale-ups en gerenommeerde namen om zich heen verzameld. De belangrijkste partner voor E-bike2work is ‘s werelds grootste fietsfabrikant Giant. Door samen te werken is ConnectBike in staat bedrijven, businessparken, organisaties of gemeenten complete oplossingen te bieden als alternatief voor de auto of het openbaar vervoer. Strategische partners van ConnectBike zijn verzekeraar Allianz en leasemaatschappij Arval.

Geen gedoe met kapotte fietsen of complexe deelsystemen

“Bedrijven en overheidsorganisaties laten nu grote kansen liggen om medewerkers uit de auto en op de fiets te krijgen”, zegt Kenneth Erselina, co-founder van E-bike2work. “Ze willen wel overstappen op een duurzaam mobiliteitsbeleid, maar willen geen gedoe met kapotte fietsen of complexe deelsystemen. Met ons aanbod nemen we die obstakels weg.”

De full-service oplossing die ConnectBike biedt, wordt afgestemd op de wensen van de afnemer en de eindgebruiker. Dat kan een E-bike sharing programma zijn, een private lease oplossing of een combinatie. Erselina: “Een groot deel van het woon-werkverkeer bestaat uit ritten van 8 tot 20 kilometer per dag. Een afstand die uitstekend te overbruggen is met een E-bike.”

Bij het aanbod van ConnectBike hoort een pechhulp speciaal gericht op de E-bike berijder, ontwikkeld in samenwerking met Allianz. Binnen 120 minuten na de melding is een reparateur ter plekke om de fiets te repareren, om te ruilen of de berijder naar de plek van bestemming te brengen. Deze service wordt overal in Nederland en België aangeboden.

Giant komt met speciale E-bike voor zakelijke markt

Giant Benelux blijft via Giant-dealers onverminderd inzetten op de consumentenmarkt, maar zet nu met ConnectBike ook een eerste serieuze stap richting de zakelijke markt voor E-bikes. Die markt ontwikkelt zich razendsnel. In 2022 rijden er in de Benelux naar schatting ruim 300.000 “B2B” E-bikes op de weg. Bijna 120.000 van die E-bikes worden gebruikt door maaltijd- en pakketbezorgers, die steeds vaker hun busjes en scooters inruilen voor E-bikes. Giant maakt nu al verschillende E-bikes, maar heeft speciaal voor ConnectBike een E-bike ontwikkeld die door prijs, kwaliteit en servicepakket uniek en bijzonder geschikt is voor bijvoorbeeld maaltijd- en pakketbezorgers of organisaties die kiezen voor deelfietsen.

Essentieel onderdeel voor elk E-bike deelsysteem is een goed werkend digitaal slot en platform, zodat verschillende gebruikers eenvoudig de E-bikes kunnen reserveren, ontgrendelen en afmelden. ConnectBike heeft een deeltechnologie ontwikkeld waarmee haar klanten zonder noemenswaardige IT-inspanningen en hoge kosten de E-bikes en fietsen van ConnectBike in hun eigen (deel)systeem kunnen integreren.

Eerste projecten al operationeel

Achter de schermen is ConnectBike al van start gegaan. Zo kunnen medewerkers van de TU Delft sinds kort gebruikmaken van een E-bike. Het is de bedoeling dat de komende maanden tenminste 400 mensen van de TU Delft twee maanden lang een E-bike uitproberen. Uit ervaring blijkt dat een groot deel van de berijders daarna om is.

In Amsterdam kunnen medewerkers van de Johan Cruijff ArenA en Ajax sinds kort een E-bike van ConnectBike pakken. Ook gaat ConnectBike 70 E-bikes inzetten voor een campagne van de gemeente Amsterdam om medewerkers van in Amsterdam gevestigde zorg- en onderwijsinstellingen op de E-bike te krijgen. De komende maanden worden soortgelijke campagnes in andere steden uitgerold.

www.connectbike.com

Einde persbericht

Voor meer informatie:

FaberCommunicatie
Hans Faber
hans@fabercommunicatie.nl
06-55197890

Deel dit bericht: