Oplossen parkeerproblemen, luchtkwaliteit verbeteren

Ministerie IenW op de E-bike

 Den Haag, 10 oktober 2018

 Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en E-bike2work zijn begin deze week een spraakmakend project gestart om ambtenaren uit de auto en op de E- bike te krijgen. Met de E-bike2Work / rij2op5 campagne wil het Ministerie het goede voorbeeld geven, de luchtkwaliteit helpen verbeteren en parkeerproblemen oplossen. Medewerkers krijgen een elektrische lease-fiets ter beschikking voor woon-werkverkeer, dienstreizen en privegebruik.

Ambitie
Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van IenW is het project maandag gestart door de eerste E-bike officieel te overhandigen aan een ambtenaar van haar departement. Onder het motto ‘Practice What You Preach’ heeft de staatssecretaris een oproep gedaan en de ambitie uitgesproken om volgend jaar 200.000 mensen in Nederland uit de auto en op de E-bike te krijgen voor woon-werkverkeer en dienstreizen.

Tweehonderd ambtenaren
Het gaat nu om een project van twaalf maanden waarbij tweehonderd ambtenaren van het ministerie allemaal twee weken een E-bike tot hun beschikking krijgen voor woon-werkverkeer, dienstreizen en privé-gebruik. ‘De ervaring heeft geleerd dat – op basis van eerdere projecten – 75 procent van de deelnemers aan dit soort initiatieven minimaal twee dagen per week naar het werk blijft fietsen en de auto laat staan.

In Nederland vinden er dagelijks 10 miljoen woon-werkbewegingen plaats. De gemiddelde afstand van deze ritten is 22,5 kilometer. Een groot gedeelte hiervan is echter niet meer dan 15 kilometer, een afstand die prima is te overbruggen met een E-bike. Toch wordt in 75 procent van deze gevallen de auto genomen.

Over E-bike2Work
E-bike2work biedt vooruitstrevende en maatschappelijk bewuste bedrijven een kwalitatief hoogwaardige en zorgeloze mobiliteitsoplossing door de inzet van E-bikes. Deze oplossing is veel efficiënter, voordeliger, duurzamer en gezonder dan de auto en/of het openbaar vervoer. De ambitie is om en massemedewerkers op de E-bike te krijgen voor woon-werkverkeer tussen de 8 en 20 kilometer en dienstritten.

Fotobijschrift, van links naar rechts:

– Kenneth Erselina, co-founder E-bike2work
– Hans IJsselstijn, Directeur Financiën & Inkoop van Infrastructuur en Waterstaat
– René de Vos, Directeur exploitatie PoortCentraal
– Stientje van Veldhoven, Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat
– Anton Mollerus, co-founder E-bike2work

_____________________________________________________________________

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:
Voor meer informatie, vragen of meer beeldmateriaal kunt u contact opnemen met E-bike2work:

Contact     Kenneth Erselina
Telefoon   06-3625 1313
Email          kenneth@e-bike2work.com

Deel dit bericht: